×

Flytt och Flyttstädning

Flytt och Flyttstädning: Din ultimata guide för en smidig Flytt

Att flytta till ett nytt hem kan vara en spännande men också stressig upplevelse. En viktig del av flyttprocessen som ofta orsakar oro är flyttstädning. I denna guide kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om flytt och flyttstädning för att säkerställa att din flytt blir så smidig och bekymmersfri som möjligt.

Flytt och Flyttstädning

Planering och Förberedelser

En välplanerad flytt börjar långt innan själva flyttdagen. Här är några viktiga steg att ta i förväg:

 1. Skapa en Checklista: Gör en detaljerad lista över allt som behöver göras före, under och efter flytten. Detta inkluderar packning, adresändring, och naturligtvis flyttstädning.
 2. Sortera och Rensa: Innan du börjar packa, gå igenom dina ägodelar och sortera ut det du inte längre behöver. Skänk, sälj eller återvinn det du inte vill ta med dig.
 3. Boka Flytthjälp: Om du planerar att anlita en flyttfirma, boka i god tid för att säkerställa att de är tillgängliga på ditt önskade datum.

Packningstips för en enkel Flytt

Effektiv packning kan göra en stor skillnad på flyttdagen. Här är några tips:

 • Märk Lådorna: Märk varje låda med dess innehåll och vilket rum det hör till. Detta gör det enklare att packa upp i ditt nya hem.
 • Använd Rätt Material: Investera i bra packmaterial som starka kartonger, bubbelplast och tejp. Detta skyddar dina ägodelar under transporten.
 • Packa Viktiga Saker Separat: Ha en låda med de mest nödvändiga sakerna som du behöver direkt vid ankomst, till exempel toalettartiklar, kläder och laddare.

Flyttstädning: en eritisk del av Flytten

Flyttstädning är en viktig del av flyttprocessen som inte får förbises. En grundlig städning kan påverka om du får tillbaka din deposition och lämnar ett gott intryck på de nya ägarna eller hyresgästerna. 

Är ni intresserade utav städning kan man kontakta våran Städfirma och Flyttfirma.

Vad Innebär Flyttstädning?

Flyttstädning innebär en omfattande städning av hela bostaden. Detta inkluderar:

 • Rengöring av alla ytor: Detta innefattar golv, väggar, tak, fönster, dörrar och skåp.
 • Kök: Ugnen, kylskåpet, frysen och alla skåp och lådor ska rengöras grundligt.
 • Badrum: Rengöring av toalett, dusch/badkar, handfat och kakel.
 • Fönsterputsning: Alla fönster både på insidan och utsidan ska putsas.

Tips för en effektiv Flyttstädning

 • Använd Checklista: Använd en checklista för att säkerställa att inget område förbises.
 • Städutrustning: Se till att ha rätt städutrustning och rengöringsmedel för att underlätta arbetet.
 • Anlita Proffs: Om du inte har tid eller ork att genomföra en grundlig städning, överväg att anlita en professionell städfirma som specialiserar sig på flyttstädning.

Avslutande tankar

Att flytta och genomföra en flyttstädning kan kännas överväldigande, men med rätt planering och förberedelser kan du göra processen mycket enklare. Kom ihåg att börja tidigt, vara organiserad och överväga professionell hjälp när det behövs. Med dessa tips i åtanke är du väl rustad för en lyckad flytt.

Genom att följa denna guide kan du säkerställa att din flytt och flyttstädning blir så smidig som möjligt, vilket ger dig mer tid och energi att njuta av ditt nya hem.

GRATIS OFFERT HÄR

Gör som dom andra i Lidingö och kontakta oss idag för en gratis offert om ert golv. Vi har massa nöjda kunder och lovar ett rimligt pris på golvläggning eller slipning

Gratis offert